Mediátorok

Deák ÉvaDeák Éva, tréner, mediátor

2006-ban ejtett rabul a mediáció, amikor projektvezetőként megkezdtem a pályafutásomat a Partnersnél.

Először az alapítványunk belső képzését végeztem el, majd 2010-ben a Miskolci Egyetem Állam és Jogtudományi Karán mediátori diplomát is szereztem. Szívügyemnek tekintem a mediáció elterjesztését: meggyőződésemmé vált, hogy a konfliktusok hatékony kezelésével javul az emberek életminősége, kapcsolataik minősége.

Vezetőként kiemelten fontos számomra, hogy mediátoraink folyamatosan tanuljanak, és minél több ember számára tudjuk – magas színvonalon – elérhetővé tenni ezt a nagyon demokratikus, részvételen és felelősségen alapuló módszert. Külön gyönyörűség számomra, ha – vezetői munkám mellett – egy-egy eset mediálásában is részt tudok venni.

HIDr. Herbai István 

Egyik alapító tagként, 1994 óta dolgozom a Partners Hungary Alapítványban, az alternatív konfliktuskezelés módszereivel 1991-92-ben ismerkedtem meg. Többnyire civil, önkormányzati és romákkal kapcsolatos interkulturális ügyekkel foglalkoztam, azokban mediáltam. Több éven át – politológusi előképzettségem és tapasztalataimra építve – vezettem szemináriumokat az ELTE Bölcsészettudományi, majd Társadalomtudományi Kar politológus hallgatóinak mediációról valamint az alternatív konfliktuskezelés és a politika lehetséges kapcsolódásairól.

Motto: Ha neked van egy almád és nekem is van egy almám, és elcseréljük azokat, akkor mindkettőnknek egy-egy almája marad. De ha neked van egy ötleted és nekem is van egy ötletem, és elcseréljük azokat, akkor mindkettőnknek két ötlete lesz.” (George Bernard Shaw)

Kukity KrisztinaKukity Kriszta 

Pályámat a pedagógusként kezdtem, de korán megérett bennem az a gondolat, hogy az érintett családok támogatása nélkül kevéssé eredményes ez a munka. Ezért tanulmányaimat mentálhigiéné, családterápia irányokban folyattam. Egy idő után a konfliktuskezelés, a társadalmi előítéletek a drámapedagógia irányába fordultam. 2004-től dolgozom a Partners Hungary Alapítványnál, ahol mediátorként és trénerként dolgozom. Leginkább szervezeti és családi ügyekben mediálok.  Érzékenyen igyekszem reagálni az új szakmai trendekre, fontos számomra a dolgok kreatív megközelítése. Az alapítvány tréningjei mellett a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen is tartottam mediációs képzéseket, valamint workshopot a Külkereskedelmi Főiskola PR szakos diákjainak.

Mottó: Ha segíthetek abban, hogy megérthessen valakit, akit eddig félre értett, szívesen leszek ebben a kísérője.

Wagner JánosWagner János 

Végzettségem szerint szociológus, tréner, mediátor, szervezetfejlesztési és változás menedzsment tanácsadó vagyok. Tanulmányaimat az ELTE TTK-n, az ELTE Szociológiai Intézetében, a Bielefeldi Egyetemen (Németország), valamint a London Metropolitan Universityn végeztem. 1996-ban hat hónapot töltöttem a Kettering Alapítványnál az USA-ban. 1996. novembere óta dolgozom a Partners Hungary Alapítványnál, az Alapítvány első mediációs programjának asszisztenseként majd vezetőjeként. Mediációs képzettségemet Magyarországon, az USA-ban és Bécsben szereztem. 1997 óta mediálok, 1998 óta vezetek mediációs tréningeket itthon és külföldön civil, szociális, büntetés-végrehajtási szakemberek, pártfogó mediátorok, jogászok, üzletemberek részére.

Bacsó Flóra 

2013-ban végeztem a Miskolci Egyetem mediációs képzésén.
Elsődleges végzettségem nyelvtanár és fordító, dolgoztam tolmácsként és újságíróként, ezen kívül multinacionális környezetben és érdekvédelmi szférában, de önkénteskedtem családotthonban is. Munkáim során mindig az érdekelt, hogyan lehet embertől emberig érni.

Mediátorként és magánemberként “a konfliktus mint lehetőség” gondolata foglalkoztat leginkább. A tapasztalat azt mutatja, hogy megfelelő kommunikációval és empátiával sokkal többet lehet kihozni egy nehéz élethelyzetből, mint amennyit első ránézésre gondolnánk.Keresem az olyan helyzeteket, amelyek önreflexióra és megértésre adnak lehetőséget.

 

illyeskata Illyés Katalin

Tanár, információrendszer szervező, coach és mediátor végzettségekkel rendelkezem. Mediációt először a Partnersnél, majd a Miskolci Egyetemen Állam és Jogtudományi karán tanultam. Tanítottam gyerekeket, foglalkoztam pedagógusok képzésével, voltam banki tréneri, valamint banki képzési és fejlesztési vezető, így szert tettem közoktatási és nagyvállalati tapasztalatokra is. Munkám során tanulmányaimra, tapasztalataimra támaszkodva szívesen foglalkozom egyéni, kis-, közép- és nagyvállalatai ügyfelekkel és közszférában dolgozókkal is. Mediátorként abban támogatom az ügyfeleket, hogy kérdéseim és szakmai eszköztáram segítségével megtalálják azt az utat, amely az adott helyzetben nekik a legmegfelelőbb. Ezáltal fejlődjenek, ismerjék meg jobban magukat és a környezetüket. Azonosítsák, mi az, amire szükségük és hatásuk van. Hiszem, hogy ezzel a támogató megközelítéssel az élet több területén hatásos eredményt lehet elérni.

Kertész Tibor, PhD

Chaplinnek tulajdonítják az idézetet, miszerint nem szabad félni a konfliktusoktól, a másokkal való ütközésektől. Hiszen a csillagok is összeütköznek néha, és találkozásukból új világok születnek. 1300 mediációs ülés alkalmával volt már szerencsém figyelni, ahogy új világok születtek a konfliktusokból, ahogy a találkozás eredménye mindig valami több lett, mint amire a felek mediáció nélkül jutottak volna. Megtanultam nem félni a konfliktusoktól, hanem a lehetőséget látni meg bennük, és láttatni meg az ügyfeleimmel is.

Mediátorként itthon és külföldön, trénerként és egyetemi oktatóként, szakmai kiadványok szerzőjeként is azt vallottam, hogy ezt a szakmát addig érdemes csinálni, amíg van még benne meglepetés, kihívás. Még mindig meg tudnak lepni emberek, élethelyzetek. Azt hiszem, ahogy csillag is sokféle van, meglepetés és kihívás is sok vár még rám.

Bruck MártonBruck Márton

2012-ben lettem mediátor, miután részt vettem a Partners Hungary Alapítvány képzésein.

 

Több, mint 10 évet dolgoztam vezetési és informatikai tanácsadóként, projektvezetőként, ahol a mindennapi munkában kellett konfliktusokat kezelnem. Végzettségem szerint közgazdász, gazdasági informatikus és szociológus vagyok, valamint 3 évig tanultam pszichológiát az Integrál Akadémián, ahol elvégeztem az integrál pszichológia szakot. A képzés során fordult érdeklődésem saját magam, az emberek és a konfliktusok mélyebb megismerése irányába.