Mediáció és egyéb szolgáltatás

Alapítványunk küldetésének tekinti az együttműködés kultúrájának terjesztését alternatív konfliktuskezelési és konfliktus megelőzési technikák széleskörű alkalmazásával.

Az együttműködés megteremtésének az alapja a kommunikációt támogató helyzetek, a kreatív gondolkodást elősegítő légkör kialakítása. Ennek megteremtésére megvannak a speciális technikák, amelyek a feleket az közös ügyek konstruktív megoldása felé viszik.

Konfliktusmegelőzési és -kezelési technikák

Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat az általunk használt technikákat, melyeket sikeresen alkalmazunk for profit és non profit szervezetek, intézmények (iskolák, szociális és egészségügyi intézmények) fejlesztése során. Ezeket a technikákat bátran ajánljuk minden teamben, csapatban, közösségben dolgozó, működő embernek, akik másokkal közösen megoldandó ügyeikben elakadást éreznek, a folyamatok gyorsítását közösen kialakított, jól betartható megállapodások mentén szeretnék elérni.

Mediáció

Az alternatív konfliktuskezelési technikák sorába tartozó mediációt alapítványunk különösen fontos módszernek tekint. A mediáció hazai bevezetésében az úttörő szerepet vállaltunk fel, és missziónkban kiemelt célként jelenik meg a mediáció, mint egyének és/vagy közösségek között fennálló konfliktushelyzetek feloldására szolgáló módszer terjesztése. Az alábbiakban a mediációval kapcsolatos alapvető információkat szedtük össze egy csokorba.